12 ocen razkrije veliko več kot tri oznake!

AMZS test letnih pnevmatik treh dimenzij - za osebne avtomobile in cestne terence

Pnevmatike so edine, ki omogočajo stik avtomobila z voziščem. Prav od njih so v mnogočem odvisne vozne lastnosti avtomobila, kajti kaj pomaga najsodobnejše podvozje, če pa ima avto na kolesih nameščene neustrezne pnevmatike. Tudi najboljši vozniki – celo formule 1 in rally avtomobilov – ne zmorejo nadomestiti pomanjkljivosti, ki jih avtomobilu povzročijo slabe ali neustrezne pnevmatike. Če pnevmatika nima zadostnega oprijema, pa naj bo na suhi ali mokri cesti ali če je njena zavorna razdalja (pre)dolga, tega ne more nadomestiti še tako dober voznik. Prav zato je še kako pomembno vedeti, kakšne so lastnosti pnevmatik oziroma kakšne so razlike med njimi. Ker se 15. marca konča zakonsko predpisana uporaba zimske opreme, v katero (lahko) sodijo tudi pnevmatike, smo tudi tokrat pripravili test letnih pnevmatik in to kar treh dimenzij: 165/70 R 14 T za majhne avtomobile, 205/55 R 16 V za avtomobile (nižjega) srednjega razreda, pa tudi dimenzije 215/65 R 16 H za cestne terence.

 

DIMENZIJA 165/70R14:

 

DIMENZIJA 205/55R16:

 

 

DIMENZIJA 215/65R16:

 

 

 

Izbira je velika!

Tudi naš tokratni test je razkril, da so kakvostne razlike med pnevmatikami precejšnje in pokazal, da bo nova oznaka pnevmatik porbniku sicer dala nekaj informacij, še zdaleč pa ne vseh, ki so pomembne za odločitev o izbiri ustrezne pnevmatike. Prav zato – kljub uvedbi oznak za pnevmatike – to vsekakor ni naš zadnjih test pnevmatik, temveč bomo pnevmatike še naprej preskušali in vam posredovali temeljito oceno vseh lastnosti.

Vir: motorevija.si

 

Cene zmagovalnih in zelo priporočljivih pnevmatik lahko preverite v naši spletni trgovini, kjer jih lahko tudi naročite. Odločite se lahko za dostavo, osebni prevzem, lahko pa vam jih tudi montiramo. Na servisno storitev se lahko tudi naročite in tako prihranite dragoceni čas.