Brez enakovredne alternative!

AMZS test 30 zimskih pnevmatik in šestih celoletnih pnevmatik

Najpomembneje pa je, da pred zimo izberete prave zimske pnevmatike. Tokrat smo na našem testu preskusili 30 zimskih pnevmatik: 14 v dimenziji 175/65 R 14 T in 16 pnevmatik v dimenziji 195/65 R 15 T. Ker pa si kar precej voznikov, še posebej tistih, ki na leto naredijo malo kilometrov, zastavlja vprašanje, kakšne so lastnosti celoletnih pnevmatik, smo tokrat preskusili tudi šest celoletnih pnevmatik dimenzije 175/65 R 14 T

DIMENZIJA 175/65R14:

Zimske pnevmatike 175/65R14

DIMENZIJA 195/65R15:

Zimske pnevmatike 195/65R15

DIMENZIJA 175/65R14 - Celoletne:

Celoletne pnevmatike 175/65R14

Varnost ali gospodarnost?

Vse to v primerjavi z najboljšimi letnimi in zimskimi pnevmatikami pomeni, da celoletne pnevmatike ne zmorejo zagotoviti enako dobrih lastnosti in to je treba pri njihovi uporabi tudi upoštevati. Tisti, ki lahko odložijo vožnjo po zasneženi cesti in počakajo, da sneg na cesti skopni, se lahko odločijo za nakup in uporabo celoletnih pnevmatik, ki zagotavljajo sprejemljive lastnosti na suhi in na mokri cesti. A najprej si morajo zastaviti vprašanje: je zanje pomembnejša gospodarnost ali varnost? In od tega odgovora je odvisna tudi odločitev!

Podatki o dovoljenih pnevmatikah v izjavi o ustreznosti

Slovenski predpisi določajo, da lahko avtomobili uporabljajo le v potrdilu o skladnosti vozila vpisane dimenzije pnevmatik. Podatki o dovoljenih pnevmatikah so navedeni v posebni rubriki z oznako Z.1 – dovoljene pnevmatike in platišča.
Zakon o vozilih v 42. členu določa, da se z globo 400 evrov kaznuje tisti, ki tega ne upošteva.
Zimske pnevmatike sa lahko nižjega hitrostnega razreda in sicer za največ dva hitrostna razreda.

Vir: motorevija.si

Cene zmagovalnih in zelo priporočljivih pnevmatik lahko preverite v naši spletni trgovini, kjer jih lahko tudi naročite. Odločite se lahko za dostavo, osebni prevzem, lahko pa vam jih tudi montiramo. Na servisno storitev se lahko tudi naročite in tako prihranite dragoceni čas.